Ми склали базовий набір предметів щоденного вжитку – EDC.
1. Документи (посвідчення особи – паспорт чи ID картка, водійські права та техпаспорт на автомобіль) Відсутність документа ідентифікації особи дає змогу правоохоронцям затримати тебе до з’ясування особи.
2. Гроші в гаманці. Кредитна картка це добре, але май завжди запас готівки.
3. Смартфон. Бажано мати навігаційну програму. Номери осіб, до яких би ти дзвонив у випадку надзвичайної ситуації таки варто запам’ятати. Носи завжди окреме зарядне до телефона.
4. Ключі від помешкання та авто. Вироби звичку, де саме вони в тебе постійно знаходяться. таким чином ти їх ніколи не забуватимеш.
5. Мультитул. В урбанізованих умовах — це краще, ніж просто ніж. До того ж з ножем тебе не пропустять в клуб чи деякі інші заклади, а з “якимись плоскогубцями” — є шанс. 
6. Флешка. Дуже бажано мати на ній всі необхідні відскановані документи. Також, бажано мати їх копії на сервері. Це може суттєво спростити твоє життя при втраті їх за кордоном.
7. Паракордовий браслет в якому 3-4 м міцної мотузки. Добрий паракорд витримує твою масу.
8. Ручка. Добре, якщо тактична. Може стати, при вмілому використанні, засобом самозахисту. Може допомогти в накладанні тиснучої повязки при рятівництві.
9. Запальничка з намотаним шматком армованого скотчу.
10. Серветки. Сухі та мологі, бажано антисептичні.
11. Якщо постійно приймаєш ліки чи є певні ситуації, коли їх вживаєш – май неторканий запас.
12. Поясна чи наплечна сумочка, в яку це все вміститься. Вироби звичку мати її постійно біля себе, і це суттєво спростить деякі життєві ситуації. Пам’ятай, що предмети мають бути якомога компактнішими та легкими.
Будь готовий! Бережи себе та інших.
#urbanedc #edckit #edc #survival #survivalscouting #самозарадність#виживання

Share This